Kiírás

Jelentkezés

A rendezvényen két kategóriába soroljuk a járműveket:

  • autó kategória: személy-, sport- és versenyautók a XX. századból
  • motorkerékpár kategória: utcai-, sport- és versenymotorkerékpárok a XX. századból

Nem szükséges, hogy a nevezett jármű FIVA vagy MAVAMSZ minősítéssel, vagy műszaki vizsgával rendelkezzen, mivel a rövid városi díszkörön a szervezők által biztosított külön engedély alapján, rendszám nélkül is részt vehetnek az autók. Nem feltétel, hogy a nevező saját tulajdona legyen a résztvevő jármű. A jármű tulajdonjogát a rendezőség nem vizsgálja, de a nevező felel a jármű nevezésének jogtisztaságáért.

A járművek a gyári emblémákon és feliratokon (pl. típusjel) túl semmiféle reklámot, feliratot nem viselhetnek. Ez alól kivételt képeznek a versenyautók, amelyek az egyébként is rajtuk lévő feliratokat, reklámokat viselhetik. Amennyiben restaurátor cég vagy múzeum nevez járművet, az autó mellett kihelyezendő ismertető táblán feltüntetheti cége nevét, emblémáját.

A jelentkezők nevezésüket a info@balatonfuredconcours.eu email címen tehetik meg a kiállító személy és az autó adataival, valamint az autóról öt irányból (előröl, hátulról, mindkét oldalról, belülről) készült fénykép küldésével.

Köszönjük jelentkezésüket.

Nevezés

A nevező a nevezését a fent leírt módon teheti meg a megadott e-mail címre. A szervezők előválogatást végeznek (például kiszűrik a típusazonosságot, ilyen esetben az előbb beérkező nevezést fogadják el), és a befogadott autókról értesítést küldenek a nevezőnek.

Ezt követően a befogadott nevezők Elfogadó Nyilatkozatot írnak alá a rendezvény szabályairól és a részvétel feltételeiről, valamint befizetik a nevezési díjat, amely 250 euró / autó és 120 euró / motorkerékpár.

A szervezők a résztvevő gépkocsik számát várhatóan 50 darabban, a motorkerékpárokét 20 darabban korlátozzák, illetve/valamint fenntartják a jogot, hogy nagyobb számú jelentkezés esetén a különlegesebb járműveket részesítsék előnyben.

Nevezési határidő

Jelentkezés az előválogatásra e-mailben: 2023. április 5.

Zsűri, elbírálás

A díjakat a legalább öttagú zsűri szavazatai alapján ítéljük oda. A zsűri tagjai közül ketten szakmai (műszaki szakértő és szakújságíró), a többiek pedig esztétikai és formai oldalról döntenek (képzőművész és műtárgyszakértő). A bírálatnál elsősorban az esztétikai megjelenés a mérvadó, és bár vizsgálni fogják az eredetiséget és a restaurálás szakszerűségét, annak minőségét is, de nem vizsgálják át az autókat az utolsó csavarig.

A Résztvevők díjának odaítéléséről maguk a nevezők döntenek a következőképen: minden nevező leadja a szavazatát az 1., a 2. és a 3. helyezett autóra úgy, hogy a saját autójára nem szavazhat. A szavazatokat név vagy rajtszám megjelölésével kell leadni, ezeket a szervezők által kijelölt számláló bizottság összesít (ha valaki a saját autójára szavazna, az érvénytelenné válik), az így kapott eredmény alapján osztja ki a zsűri a helyezéseket. A Közönségdíjat a nézők szavazatai alapján ítélik oda. Különdíjakat adományozunk a szponzorok felajánlásai és döntései alapján.

Szándékaink szerint egy jó hangulatú, baráti, a közönség és a résztvevők legnagyobb megelégedésére szolgáló rendezvényben lesz részünk.

A Szervezők